De film

Joan Baez: I am a Noise

Joan Baez (82), muzikante en activiste staat al meer dan zestig jaar op de planken. We volgen haar afscheidstournee door Amerika en Europa. Het is een eerbetoon aan een icoon die nu voor het eerst de volledige waarheid van haar leven onthult.

Tijd: 113 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Joan Baez (Zichzelf)
Regisseur: Miri Navasky, Maeve O'Boyle, Karen O'Connor
Releasedatum: 13/06/2024

Omschrijving

Sinds haar indrukwekkende debuut op achttienjarige leeftijd staat muzikante en activiste Joan Baez al meer dan zestig jaar op de planken. Deze film volgt de nu 82-jarige zangeres tijdens haar afscheidstournee door Amerika en Europa. Hierin blikt Baez openhartig terug op haar leven: van haar toewijding aan de burgerrechtenbeweging tot haar nauwe band met Martin Luther King en haar hartverscheurende relatie met Bob Dylan. Ze deelt niet alleen haar successen, maar vertelt ook openlijk over de onbekende schaduwkanten van haar leven en de innerlijke demonen die haar al sinds haar jeugd hebben gekweld.
De film combineert zorgvuldig eerder ongezien archiefmateriaal met diepgaande interviews en exclusieve beelden achter de schermen van haar tournee. Het is een eerbetoon aan een icoon die nu voor het eerst de volledige waarheid van haar leven onthult.

Recensies

VPRO Cinema
"Fijne uitzondering tussen al die clichématig opgebouwde carrièreoverzichten”
NRC
"Zigzagt mooi door de bijna acht decennia van Baez’ bestaan”

THUIS KIJKEN?

Deze film is ook thuis te bekijken via

Picl