De film

Kaspar Hauser

Vanaf 8 juni zal de documentaire Werner Herzog - Radical Dreamer te zien zijn in de filmtheaters. Ter gelegenheid daarvan zal Cinecitta vanaf 15 juni twee weken lang zijn drie klassiekers Fitzcaraldo, Aguirre, der Zorn Gottes en Kaspar Hauser vertonen.

Tijd: 110 min
Land: Duitsland
Taal: Duits
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Brigitte Mira, Bruno S., Walter Ladengast
Regisseur: Werner Herzog
Release Date: 1974

Omschrijving

Vanaf 8 juni zal de documentaire Werner Herzog - Radical Dreamer te zien zijn in de filmtheaters. Speciaal ter gelegenheid daarvan zal Cinecitta vanaf 15 juni twee weken lang zijn drie klassiekers Fitzcaraldo, Aguirre, der Zorn Gottes en Kaspar Hauser - Jeder für sich und Gott gegen vertonen.

Deze film van Herzog is gebaseerd op het ware en mysterieuze verhaal van Kasper Hauser, een jonge man die in 1828 plotseling opduikt in Neurenberg, nauwelijks in staat tot spreken of lopen en een vreemde brief bij zich dragend. Hij verklaarde later dat hij zolang als hij zich kon herinneren, hij gevangen had gezeten in een of andere kelder, waaruit hij net was vrijgelaten, zonder enige opgave reden. Een weldoener probeert hem te laten integreren in de samenleving, wat intrigerende resultaten oplevert, want heeft hij moreel besef? En hoe snel kun je iemand die in een kelder is gehouden socialiseren?

Maar liefst drie prijzen in Cannes ontving Werner Herzogs interpretatie van het Kaspar Hauer-verhaal.

Recensies

VPRO Cinema
"Een klassiek meesterwerk”