De film

Killers of the Flower Moon

De film is gebaseerd op de geprezen bestseller van David Grann, speelt zich af in het Oklahoma van de jaren 20 en gaat over de seriemoord op leden van de olierijke Osage Nation, een reeks wrede misdaden die bekend werden als de Reign of Terror.

Tijd: 206 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Leonardo DiCaprio, Lily Gladstone, Robert De Niro, Brendan Fraser, Jesse Plemons, John Lithgow
Regisseur: Martin Scorsese
Releasedatum: 22/10/2023

Omschrijving

Aan het begin van de 20ste eeuw maakte de vondst van olie de indianen van de Osage Nation plotseling een van de rijkste volken ter wereld. Hun rijkdom trok onmiddellijk witte profiteurs aan, die door manipulatie, afpersing en diefstal de Osage zo veel mogelijk geld afhandig maakten en ze daarna vermoordden. Killers of the Flower Moon is een meeslepende misdaadsaga waarin echte liefde het pad kruist van laaghartig verraad, gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat wordt verteld aan de hand van de onwaarschijnlijke romance tussen Ernest Burkhart (Leonardo DiCaprio) en Mollie Kyle (Lily Gladstone). Killers of the Flower Moon kent tevens rollen voor Robert De Niro en Jesse Plemons en wordt geregisseerd door Oscarwinnaar Martin Scorsese naar een scenario van Eric Roth en Martin Scorsese, gebaseerd op de bestseller van David Grann. Killers of the Flower Moon is een productie van Apple Studios in samenwerking met Imperative Entertainment, Sikelia Productions en Appian Way. Producenten zijn Martin Scorsese, Dan Friedkin, Bradley Thomas en Daniel Lupi, Uitvoerend producenten zijn Leonardo DiCaprio, Rick Yorn, Adam Sommer, Marianne Bower, Lisa Frechette, John Atwood, Shea Kammer en Niels Juul.

Recensies

de Volkskrant
"In ‘Killers of the Flower Moon’ vindt regisseur Martin Scorsese zichzelf − met hulp van Leonardo DiCaprio − succesvol opnieuw uit”
VPRO Cinema
"Vloeiend verteld en indrukwekkend gespeeld”
NRC
"Scorseses Killers of the Flower Moon is een bloedbad in slow motion”
Trouw
"Misdaadwestern ‘Killers of the Flower Moon’ is een van Scorsese’s meest stijlvolle films”