De film

La La Land

Cinecitta viert feest en dat moet natuurlijk groots! Daarom vertoont Cinecitta drie hedendaagse klassiekers die belangrijk zijn geweest voor de filmgeschiedenis. Alle films worden ingeleid door gerenommeerde journalisten van de Volkskrant en de Filmkrant.

Tijd: 126 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Emma Stone,Ryan Gosling, J.K. Simmons, John Legend
Regisseur: Damien Chazelle
Releasedatum: 02/08/2024

Omschrijving

Cinecitta viert feest en dat moet natuurlijk groots!
In 2014 is Cinecitta na een grondige renovatie en verbouwing die twee jaar duurde, heropend. We gaan dit lustrum in de maand augustus vieren met veel evenementen op het gebied van film, food en beleving. Daarom vertoont Cinecitta drie hedendaagse klassiekers die belangrijk zijn geweest voor de filmgeschiedenis.

Vanwege de feestmaand zullen alle tickets voor slechts de helft prijs te koop zijn.

Hedendaagse filmklassiekers
In de afgelopen tien zijn er duizenden films in premières gegaan. Films die onze bezoekers en wijzelf voor altijd in ons hoofd en hart zullen meedragen. Cinecitta vertoont in augustus drie films die belangrijk zijn geweest voor het filmtheater en de hedendaagse filmgeschiedenis. Alle drie de films zullen worden ingeleid door gerenommeerde journalisten van de Volkskrant en de Filmkrant.

La La Land - vrijdag 2 augustus 20:15 uur
Betoverende musicalfilm van regisseur Damien Chazelle (Whiplash) met in de hoofdrollen Emma Stone en Ryan Gosling.

In het romantische en kleurrijke La La Land valt de matig succesvolle jazzpianist Sebastian (Ryan Gosling) voor de beginnende actrice Mia (Emma Stone). Wanneer hun carrières succesvol worden moet het koppel keuzes maken die hun liefde onder druk zet. La La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywood musical en een ode aan iedereen die durft te dromen. La La Land haalde in 2017 een recordaantal Oscar nominaties binnen en wist maar liefst zes Oscars te winnen.

Met inleiding door filmprogrammeur Gerlinda Heywegen
Voorafgaand aan de vertoning zal Gerlinda Heywegen, aan de hand van beeldfragmenten, een inleiding geven. Gerlinda schreef voor de Filmkrant en is tegenwoordig filmprogrammamaker voor verschillende festivals zoals Film by the Sea en Film & Literatuurfestival Winternachten.

Recensies

Algemeen Dagblad
"Halsoverkop verliefd op La La Land”