De film

Best of Sneak: Las Bestias

Een bloedstollende thriller die de klassieke tegenstelling tussen stad en land, progressiviteit en behoudzucht, optimaal uitbuit.

Tijd: 137 min
Land: Frankrijk, Spanje
Taal: Spaans, Galisch, Frans
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Marina Foïs, Denis Ménochet, Marie Colomb, Luis Zahera, Diego Anido
Regisseur: Rodrigo Sorogoyen
Releasedatum: 20/10/2022

Omschrijving

Top 10 best beoordeelde Sneak films ooit terug op het grote doek
Tijdens de Sneak Preview-avonden bij Cinecitta worden er verrassende voorpremières vertoond. Het Sneak-publiek geeft al acht jaar lang beoordelingen aan de films die zij hebben gezien. Wij vinden het, na vele honderden beoordelingen, tijd om de tien beste beoordeelde films nogmaals bij Cinecitta te vertonen.

De eerstvolgende vertoning is op 1 november. Dan is Las Bestias te zien. Het Sneak publiek beoordeelde film met maar liefst 4.55 ★. Daarmee staat Las Bestias op plek 8 van best beoordeelde Sneak-films ooit. Vanaf 25 oktober zal er, tot het eind van het jaar, iedere woensdagavond een film te zien zijn uit de top 10 best beoordeelde Sneak-films.

Las Bestias
De film volgt het verhaal van Antoine en zijn vrouw Olga. Zij runnen een biologische boerderij in een dorp in Galicië, de noordwestelijke regio van Spanje. Hoewel het Franse echtpaar haar best doet te integreren in de gemeenschap, blijft de plaatselijke bevolking hen zien als indringers. Las Bestias is een zinderende Spaanse thriller van de Oscargenomineerde regisseur Rodrigo Sorogoyen, die de klassieke tegenstellingen tussen nieuwkomers en locals op een originele manier uitbeeldt. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een Nederlandse bio-boer in Spanje

Het Sneak publiek Schreef onderstaande over Las Bestias:
“Zinderend van begin tot einde.”
“Rauwe, authentieke film. Na deze film kijk je anders naar je buren.”
“De onderhuidse spanning is voelbaar. De dreiging neemt toe. De nieuwkomers houden voet bij stuk. Prachtige natuurbeelden.”