De film

Las Bestias

Een bloedstollende thriller die de klassieke tegenstelling tussen stad en land, progressiviteit en behoudzucht, optimaal uitbuit.

Tijd: 137 min
Land: Frankrijk, Spanje
Taal: Spaans, Galisch, Frans
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Marina Foïs, Denis Ménochet, Marie Colomb, Luis Zahera, Diego Anido
Regisseur: Rodrigo Sorogoyen
Release Date: 2022

Omschrijving

Antoine en zijn vrouw Olga runnen een biologische boerderij in een dorp in Galicië, de noordwestelijke regio van Spanje. Hoewel Fransman Antoine zijn best doet te integreren in de gemeenschap, blijft de plaatselijke bevolking hem zien als een indringer die hun pesterijtjes over zichzelf afroept. Wanneer Antoine en een van de autochtone dorpsbewoners het met elkaar aan de stok krijgen over de plaatsing van windmolens, wordt de sfeer nog onbehaaglijker, om niet te zeggen gewelddadig.

Las bestias (oorspronkelijke titel As bestas) is zo'n bloedstollende thriller die de klassieke tegenstelling tussen stad en land, progressiviteit en behoudzucht, optimaal uitbuit. Denk aan films als Deliverance en Straw Dogs, terwijl de film zich ook als een hedendaagse western laat bekijken. Opmerkelijk verschil is dat de vrouwen, die aanvankelijk op de achtergrond blijven, naarmate de film vordert een steeds belangrijkere rol voor zich opeisen.