De film

Le Ravissement

Wat kan er gebeuren als een kleine leugen uitgroeit tot een grote? Die vragen staan centraal in het debuut van schrijver-regisseur Iris Kaltenbäck.

Tijd: 97 min
Land: Frankrijk
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Hafsia Herzi, Alexis Manenti, Nina Meurisse, Younès Boucif
Regisseur: Iris Kaltenbäck
Releasedatum: 17/10/2023

Omschrijving

Wat kan er gebeuren als een kleine leugen uitgroeit tot een grote? En welke gevolgen heeft dat voor iemand en iemands omgeving? Die vragen staan centraal in het debuut van schrijver-regisseur Iris Kaltenbäck, een briljant geregisseerd en geacteerd werk met een betoverende Hafsia Herzi als Lydia, een toegewijde verloskundige die in een neerwaartse spiraal terechtkomt wanneer haar vriend het uitmaakt. Le Ravissement kreeg zeer positieve reacties op het Cannes Film Festival en viel daar direct in de prijzen.

'Gesteund door een prachtig subtiele maar krachtige vertolking van Herzi, is het sterke en zelfverzekerde debuut van Kaltenbäck, Le Ravissement, in de kern een eenvoudig drama over de behoefte aan menselijk contact en de wanhoop van eenzaamheid, maar op zo'n gemeten en boeiende manier verteld dat het meer is dan de som van zijn elementen...'—Marc van de Klashorst, International Cinephile Society

Recensies

de Volkskrant
"‘Le ravissement’ is een onvoorspelbare psychologische thriller, maar ook een manifest tegen eenzaamheid”
NRC
"De implosie van een ondoorgrondelijke leugenaar”