De film

Le Sorelle Macaluso

Volg de vijf Italiaanse zussen die in een appartement in Palermo wonen en leven van de duiven die ze houden en verhuren voor evenementen. Als ze op een warme zomerdag samen naar de populaire badplaats Mondello gaan, voltrekt zich daar een tragedie.

Tijd: 94 min
Land: Italië
Taal: Italiaans
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Alissa Maria Orlando, Susanna Piraino, Anita Pomario, Eleonora De Luca, Viola Pusateri
Regisseur: Emma Dante
Releasedatum: 15/07/2021

Omschrijving

De vijf zussen Maria, Pinuccia, Lia, Katia en Antonella – in leeftijd variërend van kleuter tot een jaar of twintig – wonen bovenin een vervallen appartement aan de rand van Palermo dat uitkijkt over zee. Ze leven van de duiven die ze op zolder houden en verhuren voor ceremonies. Ze hebben het niet breed, maar ze redden zich en zijn gelukkig. Als ze op een warme zomerdag samen naar de populaire badplaats Mondello gaan, voltrekt zich daar een tragedie die het leven van de zussen en hun onderlinge relaties voorgoed zal veranderen.

Twaalf actrices van verschillende leeftijden spelen de vijf zussen in hun jeugd, als volwassen vrouwen en hoogbejaarde dames. De vijf actrices die de jeugdige zusjes spelen werd de prijs voor 'beste actrice' toegekend tijdens het filmfestival van Venetië.