De film

Le Tableau Volé

Een specialist in moderne kunst en veilingmeester bij het beroemde veilinghuis Scottie's hoort dat er in het plaatsje Mulhouse een schilderij is ontdekt van Egon Schiele, een meesterwerk dat sinds 1939 vermist. Er zijn kapers op de kust.

Tijd: 91 min
Land: Frankrijk
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Léa Drucker, Alex Lutz, Nora Hamzawi
Regisseur: Pascal Bonitzer
Releasedatum: 15/08/2024

Omschrijving

André Masson is een specialist in moderne kunst en veilingmeester bij het beroemde veilinghuis Scottie's. Wanneer hij hoort dat er in het plaatsje Mulhouse een schilderij is ontdekt van Egon Schiele is hij aanvankelijk sceptisch, maar toch nieuwsgierig reist hij samen met zijn ex-vrouw en collega Bertina af om het werk te bekijken. Beide zijn met stomheid geslagen wanneer ze constateren dat het schilderij, een meesterwerk dat sinds 1939 vermist is en door de nazi's in beslag werd genomen, authentiek blijkt te zijn en nu in handen is van een nietsvermoedende jongeman en zijn moeder. André ziet de ontdekking van het schilderij als het hoogtepunt van zijn carrière, maar tegelijkertijd brengt het beroemde werk ook risico's met zich mee en zijn er meerdere kapers op de kust. Gelukkig wordt hij bijgestaan door Bertina en zijn wispelturige stagiaire Aurore. Op humoristische wijze benadrukt Pascal Bonitzer in Le Tableau Volé dat het in de kunstwereld vooral draait om geld.
Le Tableau Volé is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

De Franse filmmaker die aan talloze films heeft meegewerkt en waarvan ook publicaties zijn verschenen in het gerenommeerde Les Cahiers du Cinéma castte voor zijn film bekende Franse acteurs als Léa Drucker (Close), Alex Lutz (Une nuit), Louise Chevillotte (L'événement, Benedetta), Nora Hamzawi (Doubles vies) en Arcadi Radeff (Passages).