De film

Les Cyclades

Twee gewezen onafscheidelijke hartsvriendinnen Blandine en Magalie kruisen na jaren elkaars pad. Ze besluiten samen de reis te maken waar ze altijd van hebben gedroomd.Met een vermakelijke bijrol van Kristin Scott Thomas.

Tijd: 110 min
Land: Frankrijk
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Laure Calamy, Olivia Côte, Kristin Scott Thomas, Dimitris Panos Koronis, Alexandre Desrousseaux
Regisseur: Marc Fitoussi
Releasedatum: 29/06/2023

Omschrijving

Blandine is onlangs gescheiden en haar enige zoon Benji gaat het huis uit. Ze weet niet goed wat ze verder met haar leven moet. Maar dan duikt plots haar luidruchtige en onbevreesde schoolvriendin Magalie op. Spontaan besluit zij om Blandine te vergezellen op een trip waarvan ze als tieners al droomden: naar Amorgos, het prachtige Griekse eiland waar hun favoriete film Le Grand Bleu werd opgenomen. Eenmaal op hun bestemming blijkt dat Blandine en Magalie wel heel verschillende ideeën hebben over vakantie, de liefde en het leven. Les Cyclades is een zomerse komedie over vriendschap, ouder worden en leren loslaten.

De Franse feel-good film van regisseur Marc Fitoussi toont de kracht van vrouwen die de vreugde van het leven herontdekken op de achtergrond van pittoreske dorpjes en zonnige stranden. Met een vermakelijke bijrol van Kristin Scott Thomas.

Recensies

Trouw
"Les Cyclades’ is een vrolijk, zomers niemendalletje”