De film

LITTLE RICHARD: I AM EVERYTHING

Little Richard: I Am Everything is een oogverblindende documentaire over Little Richard, de oerknal van de Amerikaanse popmuziek. Lisa Cortés werpt een verhelderend licht op de oorsprong van rock-‘n-roll.

Tijd: 101 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Mick Jagger (Zichzelf), Billy Porter (Zichzelf), John Waters (Zichzelf), Tom Jones (Zichzelf)
Regisseur: Lisa Cortés
Release Date: 2023

Omschrijving

Little Richard: I Am Everything is een oogverblindende documentaire over Little Richard, de oerknal van de Amerikaanse popmuziek. Lisa Cortés werpt een verhelderend licht op de oorsprong van rock-‘n-roll. Met Mick Jagger, Billy Porter, John Waters en Tom Jones.

Regisseur Lisa Cortés verrijkt de muziekgeschiedenis met een schat aan zelden geziene archiefbeelden van Richard Wayne Penniman alias Little Richard. Bekend van de hits ‘Tutti Frutti’, ‘Long Tall Sally’, ‘Lucille’ en ‘Good Golley Miss Molly’. Onder de juweeltjes bevinden zich beelden van zijn zwarte en queer voorgangers en tijdgenoten, zoals Sister Rosetta Tharpe, de moeder van de rock-‘n-roll die de 14-jarige Penniman zijn eerste doorbraak bezorgde.

Cortés verbeeldt in Little Richard: I Am Everything de kronkelige levensreis van Penniman, een revolutionair die de niet wegkeek van de taboes uit zijn tijd, racisme en seksualiteit. Legendarische musici, zwarte en queer geleerden, familie en vrienden van Penniman, en interviews met de artiest zelf, roepen een muziekgeschiedenis op waar vele witte artiesten en instellingen mee aan de haal zijn gegaan. Deze ode aan Little Richard die een kunstvorm van ultieme zelfexpressie schiep, herinnert ons aan hoe excentriekelingen en buitenbeentjes een kracht kunnen hebben die, wanneer ze de kans gegeven wordt, nieuwe werelden ontgrendelen waarin we allemaal onszelf kunnen zijn.