De film

Comedy & Movies

Tijdens Live Comedy & Movies zal Groundhog Day worden vertoond, één van de beste comedy films ooit gemaakt. Voorafgaand aan de filmvertoning zal cabaretier Hermes Ahmadi een live performance geven over de thema's uit de film.

Tijd: 101 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Bill Murray, Andie Macdowell, Chriss Elliot
Regisseur: Harold Ramis
Release Date: 1993

Omschrijving

Groundhog Day vertelt het verhaal van de chagrijnige weerman Phil Connors die naar Punxsutawney is gestuurd om verslag te doen van de jaarlijkse feestdag Groundhog Day. Het is zonder enige twijfel de ergste dag van het jaar. Zodra Phil Connors denkt dat zijn taak erop zit, schiet hij wakker en begint de door hem zo gehate dag all over again. Is hij gek geworden?

De film wordt, 30 jaar na dato, nog steeds gezien als één van de beste comedy films ooit gemaakt. Het is een film die vandaag de dag nog enorm actueel is. Zo werd de corona-tijd vaak vergeleken met de film Groundhog Day en ook de dagelijkse routine waar velen van ons zich bevinden, heeft overeenkomsten met de film.

Groundhog Day biedt stof tot nadenken, is een film om grappen over te vertellen en is een film waarbij pijnlijke herkenbaarheden naar voren komen. Daarom zal cabaretier Hermes Ahmadi voorafgaand aan de film een live Comedy performance neerzetten waarbij de thema’s uit de film centraal staan.