De film

Los Delincuentes

Los Delincuentes is een heerlijk dromerige misdaadkomedie over het najagen van vrijheid in een moderne wereld. Regisseur Moreno
onderzoekt wat er gebeurt als de werk-privébalans wordt verstoord en wordt vervangen door iets radicaal nieuws.

Tijd: 189 min
Land: Argentinië
Taal: Spaans
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Esteban Bigliardi, Margarita Molfino, Mariana Chaud
Regisseur: Rodrigo Moreno
Releasedatum: 28/03/2024

Omschrijving

Morán, een bankmedewerker in Buenos Aires, heeft een riskant plan bedacht om zichzelf en zijn collega Román te bevrijden van hun slaafse beroepsleven. Hij wil precies genoeg geld van de bank roven om hun pensioen te financieren. Hij zal zijn daad bekennen, om vervolgens nooit meer te hoeven werken - liever 3,5 jaar de gevangenis in dan nog 25 jaar achter het loket. Román, die het geld moet verbergen, stemt uiteindelijk in met dit bizarre voorstel. Het plan lijkt te lukken, totdat een onderzoek op werk ook Román verdacht maakt. Hij besluit de buit te verplaatsen naar het platteland waar hij, ver weg van de ontberingen van het stadsleven, een mysterieuze vrouw ontmoet die zijn leven voorgoed verandert.

Los Delincuentes is een heerlijk dromerige misdaadkomedie over het najagen van vrijheid in een moderne wereld. Met zijn film onderzoekt regisseur Rodrigo Moreno wat er gebeurt als de werk-privébalans wordt verstoord en vervangen door iets radicaal nieuws, los van de materialistische werkelijkheid. Het originele verhaal en de prachtige natuurbeelden leverden Los Delincuentes na de première in Cannes meerdere prijzen op, waaronder de Grand Prix voor Beste Film op het Film Fest Gent.

Recensies

VPRO Cinema
"Onconventionele film”
de Volkskrant
"Ongrijpbare Argentijnse film ‘Los Delincuentes’ is de traagste en lulligste bankroofthriller ooit”
NRC
"‘Los delincuentes’ is een misdaadkomedie vol onderkoelde humor en dubbele bodems”

THUIS KIJKEN?

Deze film is ook thuis te bekijken via

Picl