De film

L’Ultima Notte di Amore

Een luitenant van de politie genaamd Franco Amore wordt op de avond voor zijn pensionering opgeroepen om een plaats delict te onderzoeken waar zijn beste vriend en oude partner Dino is gedood tijdens een diamantroof. Een spannende Italiaanse thriller.

Tijd: 124 min
Land: Italië
Taal: Italiaans
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Pierfrancesco Favino, Linda Caridi, Antonio Gerardi, Francesca Di Leva
Regisseur: Andrea Di Stefano
Releasedatum: 10/08/2023

Omschrijving

Franco Amore is druk bezig met zijn afscheidsspeech; na maar liefst 35 jaar bij de politie in Milaan is vanavond zijn laatste dienst. In zijn lange carrière, zo schrijft hij, heeft hij gelukkig nooit zijn dienstwapen hoeven gebruiken en wist hij altijd uit de problemen te blijven. Maar wat hij niet weet, is dat deze nacht de meest bijzondere en uitdagende van zijn leven zal worden. Alles waar hij om geeft, staat op het spel: zijn rol als trouwe dienaar van de staat, zijn onvoorwaardelijke liefde voor zijn vrouw Viviana, zijn onafscheidelijke vriendschap met zijn maatje en collega Dino, en zelfs zijn eigen leven. In deze laatste nacht als agent komt alles samen en zal Amores leven voorgoed veranderen.

Regisseur Andrea Di Stefano presenteert met zijn L'Ultima Notte Di Amore zijn allereerste Italiaanse film. Di Stefano, die eerder al The Informer (2019) en Escobar: Paradise Lost (2014) regisseerde en als acteur speelde in Life of Pi (2012) en Eat Pray Love (2010) zet met zijn nieuwe film een spannende en sfeervolle politiethriller neer. Met hoofdrollen voor de bekende Italiaanse en award winnende acteurs Pierfrancesco Favino en Linda Caridi.

L'Ultima Notte Di Amore ging in wereldpremière tijdens de afgelopen editie van het Filmfestival van Berlijn en werd zeer goed ontvangen door de internationale pers.

Recensies

Trouw
"L’Ultima Notte di Amore is een uitstekende Italiaanse politiefilm over de lokroep van het geld”
VPRO Cinema
"Voor liefhebbers van Michael Mann-achtig drama'”
de Volkskrant
"‘L’ultima notte di amore’ schetst een unheimisch beeld van een Milaan waarin ogenschijnlijk iedereen te koop is”
NRC
"De acteurs zijn uitstekend, met name Pierfrancesco Favino”