De film

Macbeth: Ralph Fiennes & Indira Varma

Eén van Shakespeare’s meest bekende tragedies, Macbeth, komt naar het witte doek. Tony en BAFTA-winnaar Ralph Fiennes en Olivier Award-winnaar Indira Varma schitteren in een gloednieuwe productie van William Shakespeare’s Macbeth.

Tijd: 150 min
Land:
Taal:
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Ralph Fiennes, Indira Varma
Regisseur: Simon Godwin
Releasedatum: 11/05/2024

Omschrijving

Eén van Shakespeare’s meest bekende tragedies, Macbeth, komt naar het witte doek. Tony en BAFTA-winnaar Ralph Fiennes (Antony & Cleopatra, Schindler's List, Coriolanus) en Olivier Award-winnaar Indira Varma (Present Laughter, Game of Thrones, Luther) schitteren in een gloednieuwe productie van William Shakespeare’s Macbeth.

Een meeslepend verhaal over hebzucht, moord, deceptie en bijgeloof. Er kleeft bloed aan de handen van een stel, gecorrumpeerd door hun meedogenloze lust voor macht. Eenmaal de grens over, is er geen weg meer terug. Het theaterstuk, geregisseerd door Simon Godwin (Antony & Cleopatra, Romeo & Juliet, Hansard­) en met set en kostuumontwerp door Frankie Bradshaw (Jerusalem, Blues for an Alabama Sky), wordt voor bioscoopvertoning live opgenomen in Dock X, een pakhuis omgebouwd tot theater in Londen. De live-registratie brengt het publiek nog dichter bij het drama en de personages van deze in de pers bejubelde uitvoering.

Over de vertoning bij Cinecitta
Macbeth: Ralph Fiennes & Indira Varma zal slechts driemaal te zien zijn bij Cinecitta. Op zaterdagavond 11 mei om 20.15 uur, op zondagmiddag 12 mei om 16.00 uur, en op zondagmiddag 19 mei om 13:30. Het betreft een registratie van een theatervoorstelling. Macbeth: Ralph Fiennes & Indira Varma is Engels gesproken en Engels ondertiteld.