De film

Mijn ouders wonen op Jupiter

Regisseur Rutger van Hulst kwam veelvoudig in de media met zijn film 'Mijn ouders wonen op Jupiter'. Hij maakte deze film naar aanleiding van het plotselinge overlijden van zijn ouders. Cinecitta vertoont de film eenmalig in aanwezigheid van Rutger.

Tijd: 40 min
Land: Nederland
Taal: Nederlands
Ondertiteling: Geen
Cast: Noa Claassen en Suus Molenaar
Regisseur: Rutger Van Hulst
Releasedatum: 29/03/2024

Omschrijving

Regisseur Rutger van Hulst kwam veelvoudig in de media met zijn film Mijn ouders wonen op Jupiter. Hij maakte deze film naar aanleiding van het plotselinge overlijden van zijn ouders. Cinecitta vertoont de film eenmalig in aanwezigheid van Rutger.

Het leven van Ruben (Noa Claassen) en Floor (Suus Molenaar) wordt onverwachts overhoopgegooid als op een dag de politie aan de deur staat en ze mededeelt dat beide ouders die ochtend zijn overleden. Vanaf dat moment staan zij voor de gigantische taak om het leven opnieuw uit te vinden en op te pakken. In aanloop naar de uitvaart doorgaan broer en zus ieder een eigen verwerkingsproces waardoor ze elkaar uit het oog dreigen te verliezen. Ruben probeert zich krampachtig vast te houden aan alles wat is geweest. Tegelijkertijd raakt Floor erg gefocust over de toekomst en wil eigenlijk zo snel mogelijk door met het leven.

Mijn ouders wonen op Jupiter zal op 27 maart, om 19:00 uur, eenmaal te zien zijn. Achteraf i regisseur Rutger van Hulst aanwezig voor een Q&A.