De film

Moonrise Kingdom

Een koppel jonge geliefden ontvlucht hun stad in New England, waardoor een lokale zoekgroep gemobiliseerd wordt om hen te vinden.

Tijd: 94 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast:
Regisseur: Wes Anderson
Releasedatum: 11/05/2023

Omschrijving

Het aftellen is begonnen, want op 22 juni zal de nieuwste film van Wes Anderson Astroid City in première gaan. Cinecitta zal, in aanloop daarnaartoe, zes weken lang films vertonen van de regisseur. Wilt u kennismaken met de wereld van Wes Anderson - waarbij absurdisme, symmetrie, buitenbeentjes en de eeuwige jeugd centraal staan – of heeft u zijn films altijd al een keer op het grote doek willen zien? De komende 6 weken staan Moonrise Kingdom, Isle of Dogs, The Grand Budapest Hotel, The French Dispatch, The Darjeeling Limited en Fantastic Mr. Fox op het programma!

Als in de zomer van 1965 de verliefde tieners Sam en Suzy van huis weglopen, is het anders zo rustige eiland aan de Amerikaanse oostkust in rep en roer. Iedereen wordt gemobiliseerd om de twee op te sporen: van de lokale padvinders waartoe Sam behoort onder leiding van hopman Ward (Edward Norton) tot aan de sullige sheriff Sharp (Bruce Willis) die een geheime affaire heeft met de moeder van Suzy (Frances McDormand). Een dreigende storm en de komst van de strenge medewerkster van jeugdzorg (Tilda Swinton) zetten de gebeurtenissen op scherp.