De film

Live Music & Movies: Whiplash

Live optreden van Jonas Linnemann in combinatie met de vertoning van de filmklassieker Whiplash.

Tijd: 106 min
Land:
Taal:
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Miles Teller, J.K. Simmons, Melissa Benoist
Regisseur: Damien Chazelle
Releasedatum: 17/08/2023

Omschrijving

Jazz-drummer Jonas Linnemann
Jonas Linnemann is een veelzijdige drummer en percussionist. Nadat hij in 2005 afstudeerde aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, bleef hij zich muzikaal ontwikkelen als instrumentalist en componist. Hij werkte als drummer en percussionist met gerenommeerde jazzmuzikanten.

Jonas geeft concerten op internationale podia met het StarkLinnemann Trio / Quartet / Quintet en valt in bij andere muziekgroepen. Jonas creƫert met StarkLinnenmann een eigen stijl door jazz te combineren met elementen uit de klassieke muziek en wereldmuziek. Het genre van StarkLinnemann wordt dan ook het best omschreven als: Universal Crossover Music.

Whiplash
Andrew Neyman (Miles Teller), een jonge jazzmuzikant, is vastberaden om koste wat kost de beste drummer van zijn elitaire conservatorium te worden. De briljante muziekdocent Terence Fletcher (J.K. Simmons), die bekend staat om zijn gevreesde, spartaanse lesmethodes, leidt het beste jazz-ensemble van de school. Hij ontdekt de ambitieuze drummer en zorgt ervoor dat Andrew in zijn band terecht komt. Onder invloed van de tirannieke Fletcher wordt Andrews streven naar perfectie een onoverkomelijke obsessie. Zijn meedogenloze leraar drijft hem tot het uiterste van zijn muzikale en fysieke kunnen, maar ook bijna tot waanzin.
Intens muzikaal drama vol bloed, zweet en tranen, gedragen door de dwingende rol van Simmons.
Winnaar van zowel de Publieksprijs als de Juryprijs op het Sundance Filmfestival januari 2014.

Het programma op donderdag 17 augustus
20:30 - 20:50 Live optreden van Jonas Linnemann
20:50 - 22:50 Filmvertoning Whiplash