De film

Mutiny In Heaven: The Birthday Party

Mutiny In Heaven is het verhaal over de opkomst, het succes en de onvermijdelijke ondergang van The Birthday Party, de eerste band van Nick Cave. Een spannend en intrigerend verhaal over epische strijd, artistiek genie en totale disfunctionaliteit.

Tijd: 98 min
Land: Australië
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Nick Cave (Zichzelf), Mick Harvey (Zichzelf), Tracy Pew (Zichzelf), Rowland S. Howard (Zichzelf), Phil Calvert (Zichzelf)
Regisseur: Ian White
Releasedatum: 15/02/2024

Omschrijving

Nick Cave is door de jaren heen gerijpt als een goede wijn, waardoor zijn iconische status als ongeëvenaarde artiest en songwriter enorm is. In de opwindende nieuwe film Mutiny In Heaven bieden Nick en zijn eerste band, The Birthday Party, een ongefilterde, intieme en meeslepende verkenning van de invloedrijke postpunkgroep die hem naar het wereldtoneel katapulteerde. De film, exclusief verteld door de oorspronkelijke bandleden, duikt diep in de psyche van de band en beschrijft hoe Nick Cave en zijn schoolvrienden het publiek opschrikten met hun confronterende optredens, oergeschreeuw, gothic horror en anarchistische levensstijl. Met nooit eerder vertoonde persoonlijke beelden van bandleden, dynamische animaties en adembenemende concertfragmenten, biedt de film een zweterige, opwindende blik vanaf de eerste rij bij een van de meest legendarische live-acts. “Voorbestemd om meteen een documentaireklassieker te worden”.

Recensies

de Volkskrant
"In de docu ‘Mutiny in Heaven: The Birthday Party’ is goed te horen hoe het voor Nick Cave allemaal begon”

THUIS KIJKEN?

Deze film is ook thuis te bekijken via

Picl