special

Murf/Murw cult-klassieker: Neptune Frost

TRAILER

De film

Murf/Murw cult-klassieker: Neptune Frost

Ieder jaar komen er films uit die niet het publiek bereiken. Of het bij deze film ligt aan de vreemde mix van genres? Dat is onduidelijk, maar deze film is onterecht over het hoofd gezien, en daarom vertonen wij hem tijdens het Murf/Murw festival.

Tijd: 110 min
Land: Rwanda
Taal: Engels, Frans, Rundi
Ondertiteling: Engels
Cast: Anisia Uzeyman, Saul Williams
Regisseur: Uzeyman Anisia
Release Date: 2021

Omschrijving

Ieder jaar komen er films uit die op de een of andere manier niet het publiek bereiken. Of het bij deze film ligt aan de vreemde mix van genres, de radicale politieke uitspraak , of misschien de gedeeltelijke herkomst uit Rwanda? Dat is onduidelijk, maar deze film is over het hoofd gezien, en daarom vertonen wij hem tijdens het Murf/Murw festival op het grote doek.

Deze film is niet bepaald in een hokje te plaatsen. Je zou kunnen zeggen: Een met neon doordrenkte Afro-futuristische sci-fi musical?! In de heuvels van Burundi vormt een groep ontsnapte coltan-mijnwerkers een anti-kolonialistisch computerhackers collectief. Vanuit hun kamp op een magische tech dump, proberen ze het autori taire regime dat de natuurlijke rijkdommen van de regio - en de bevolking - uitbuit, over te nemen. Wanneer een intersekse vluchteling en een ontsnapte coltan mijnwerker elkaar door kosmische krachten vinden, veroorzaakt hun verbinding glitters in het grotere goddelijke circuit. Een film die niet alleen een scherpe uitspraak doet over neokolonialisme, maar dit ook nog weet te koppelen aan de zwarte queer beweging.

Murf/Murw festival en ticketverkoop
De vertoning van Neptune Frost is onderdeel van het stadsfestival Murf/Murw. Een jaarlijks terugkerend festival voor experimentele cultuur. Zwerf door de experimentele vrijplaats en ontdek de schemerzone tussen live muziek, performance, film en kunst.

U kunt losse filmtickets kopen via de website van Cinecitta, of u koopt weekendtickets voor het volledige Murf/Murw festival op www.murfmurw.com. Als u een ticket koopt voor het gehele festival, kunt u op vertoon van uw festivalbandje naar Neptune Frost, Als Uw Gat Maar Lacht, The Man without a Past en het korte filmprogramma bij Cinecitta. De aankomende editie zal het festival plaatsvinden in Theater De Nieuwe Vorst, jazzpodium Paradox, Kunstpodium T, bioscoop Cinecitta, metal/rock podium Little Devil, BSO Monopole en de Hall of Fame.