De film

No

Op zondag 15 september is het weer Internationale dag van de Democratie. In de Gemeente Tilburg zetten we ieder jaar de democratie in het zonnetje door verschillende activiteiten te organiseren verspreid over een week!

Tijd: 118 min
Land: Chili
Taal: Spaans
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Gael García Bernal, Alfredo Castro, Antonia Zegers
Regisseur: Pablo Larraín
Releasedatum: 15/09/2024

Omschrijving

Week van de Democratie 2024
Op zondag 15 september is het weer Internationale dag van de Democratie. In de Gemeente Tilburg zetten we ieder jaar de democratie in het zonnetje door verschillende activiteiten te organiseren verspreid over een week! Voor meer informatie over de Week van de Democratie raadpleeg raadtilburg.nl of stuur een mail naar democratie@tilburg.nl.

Kom op de woensdagavond naar Cinecitta voor een inspirerende avond waar we de historische film No vertonen. De film biedt een diepgaand inzicht in de macht van marketing en communicatie in politieke campagnes en de strijd voor democratie. De avond begint met een inleiding om de context van de film te schetsen, gevolgd door een na borrel waar ruimte is voor discussie en reflectie.

Programma
• 19:00: Inleiding met aansluitend de vertoning van de film 'No'
• 21:00 - 22:00: Naborrel met raadsleden

Over de film: No
Na 15 jaar militair bewind en onder internationale druk, besluit de Chileense regering een referendum te houden met de opties \"Ja\" en \"Nee\". Bij een \"Ja\"-stem zou Augusto Pinochet nog 8 jaar aan de macht blijven, terwijl een \"Nee\"-stem zou leiden tot presidents- en parlementsverkiezingen.

René Saavedra, een succesvolle reclameman, wordt benaderd door de Nee-campagne. Aangetrokken door de marketinguitdaging en zijn eigen afkeer van Pinochet's tirannie, bedenkt Saavedra samen met zijn team een gedurfd plan om de verkiezingen te winnen en hun land te bevrijden van onderdrukking.