De film

Nope

Nope' volgt enkele inwoners in het binnenland in Californië. Ze zijn als paardentrainers betrokken bij het maken van een nieuw filmproject en ze worden getuige van een huiveringwekkende ontdekking. Nope werd geregisseerd door Oscar-winnaar Jordan Peele.

Tijd: 131 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Daniel Kaluuya, Keke Palmer, Steven Yeun, Brandon Perea, Michael Wincott
Regisseur: Jordan Peele
Release Date: 2022

Omschrijving

“What’s a bad miracle?” Oscar-winnaar Jordan Peele heeft het moderne horrorgenre op zijn kop gezet met Get Out en daarna Us. Nu geeft hij een nieuwe draai aan de zomerfilm met zijn meest recente popnachtmerrie: het grootse horroravontuur Nope. In de film werkt Peele weer samen met Oscar-winnaar Daniel Kaluuya (Get Out, Judas and the Black Messiah), die bijgestaan wordt door Keke Palmer (Hustlers, Alice) en de voor een Oscar genomineerde Steven Yeun (Minari, Okja). Zij spelen de inwoners van een klein gehucht in het binnenland van Californië die een mysterieuze en angstaanjagende ontdekking doen.

Nope, waarin ook Michael Wincott (Hitchcock, Westworld) en Brandon Perea (The OA, American Insurrection) te zien zijn, is geschreven en geregisseerd door Jordan Peele en geproduceerd door Ian Cooper (Us, Candyman) en Jordan Peele voor Monkeypaw Productions.

Recensies

NRC
" Werkt naar een opwindende Spielbergiaanse climax toe”