De film

Only Lovers Left Alive

Vampieren Adam en Eve zijn al eeuwen samen. Maar de teleurstelling in de moderne mens zet hun vertrouwen in elkaar, de liefde en de toekomst op de proef.

Tijd: 123 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Tilda Swinton, Tom Hiddleston, Mia Wasikowska, John Hurt
Regisseur: Jim Jarmusch
Releasedatum: 29/03/2021

Omschrijving

Vampieren Adam en Eve zijn al eeuwen samen. Maar de teleurstelling in de moderne mens zet hun vertrouwen in elkaar, de liefde en de toekomst op de proef.

Adam is ontzettend teleurgesteld in de moderne mens en leidt daarom een teruggetrokken bestaan. Als hij wordt herenigd met zijn grote liefde Eve, leeft hij weer helemaal als vanouds op. Maar de relatie van het vampierenkoppel wordt zwaar geteisterd door de moderne ontwikkelingen. In de wereld van de 21ste eeuw is het immers niet geaccepteerd om zomaar in de nek van een vreemde te bijten. Maar om te overleven hebben ze wel vers bloed nodig, het liefst van iemand die puur is en niet besmet door ‘moderne’ ziektes. Het bezoek van het rebelse zusje van Eve doet nog een duit in het zakje. Weten ze te overleven terwijl de moderne wereld om hen heen langzaamaan weg lijkt te kwijnen?

Een eigentijdse en onverwachtse vampierenfmilm van de eigenzinnige Amerikaanse regisseur Jim Jarmusch, met een sterrencast van Tilda Swinton (The Personal History of David Copperfield, A Bigger Splash), Tom Hiddleston (Avengers: Infinity War, Midnight in Paris) en Mia Wasikowska (Blackbird, Alice in Wonderland).

“Jarmusch schept er genoegen in om tegen de stroom in te gaan, zijsporen te bewandelen, en het genre van de vampierfilm op zijn kop te zetten.” ★★★★ Trouw

“Een heerlijk verhaal over liefde, verval, en bovenal kunst” ★★★★ VPRO Cinema

“De nieuwe buitenbeentjes van Jim Jarmusch blijven van begin tot eind prettig gezelschap.” – de Volkskrant

“Een onweerstaanbare romantische ode aan de nachtvlinders van popmuziek en poëzie” – de Filmkrant