De film

Onoda – 10 000 Nights in the Jungle

Een duizelingwekkende odyssee over een jonge soldaat, genaamd Onoda, die voor zijn land ten strijde trekt, maar als gevolg van zijn eigenwijsheid, langer in oorlog blijft met de 'vijand'.

Tijd: 165 min
Land: Frankrijk, Japan
Taal: Japans, Taglog
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Kanji Tsuda, Yûya Endô, Yûya Matsuura, Tetsuya Chiba, Shinsuke Kato
Regisseur: Arthur Harari
Releasedatum: 02/09/2021

Omschrijving

Japan, 1944. Opgeleid als inlichtingenofficier, wordt de jonge Hiroo Onoda naar een eiland in de Filipijnen gestuurd, vlak voor de Amerikaanse landing. Op Lubang is zijn taak een guerrillaoorlog te voeren tot de terugkeer van de Japanse troepen. De bevelen die hij meekrijgt, staan haaks op de officiële lijn: pleeg geen zelfmoord, houd de missie voor ogen en geef vooral nooit op. Voor het Keizerrijk is de oorlog echter bijna ten einde, voor de plichtsgetrouwe Onoda, die weigert te geloven dat zijn taak erop zit, eindigt deze pas 10.000 nachten later. Onoda - 10 000 Nights in the Jungle is een duizelingwekkende odyssee over een jonge soldaat die voor zijn land ten strijde trekt, maar als gevolg zelf raakt uitgesloten.

Het op waarheid gebaseerde avontuurlijke drama van regisseur Arthur Harari opende dit jaar Un Certain Regard in Cannes en werd er vol lof ontvangen.