De film

Operation Mincemeat

Het is 1943. Twee speciale inlichtingenofficieren krijgen de opdracht om de meest briljante en bijzondere desinformatiestrategie van de hele oorlog te verzinnen, op basis van een wel heel onwaarschijnlijke geheim agent: een dode man.

Tijd: 128 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels, Spaans
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Colin Firth, Kelly Macdonald, Matthew Macfadyen, Penelope Wilton, Johnny Flynn, Jason Isaacs
Regisseur: John Madden
Releasedatum: 19/05/2022

Omschrijving

De film vertelt het bijzondere, waargebeurde verhaal van de meest succesvolle misleiding in oorlogstijd aller tijden, een operatie die de loop van de Tweede Wereldoorlog veranderde.
Het is 1943. De geallieerden zijn vastbesloten om Europa te ontworstelen aan Hitlers ijzeren greep en plannen een grote aanval op Sicilië. Maar ze staan voor een onmogelijke uitdaging: hoe kunnen ze een enorme invasiemacht beschermen tegen een mogelijk bloedbad?
Twee speciale inlichtingenofficieren, Ewen Montagu (Colin Firth) en Charles Cholmondeley (Matthew Macfadyen), krijgen de opdracht om de meest briljante en bijzondere desinformatiestrategie van de hele oorlog te verzinnen, op basis van een wel heel onwaarschijnlijke geheim agent: een dode man.

De film is gebaseerd op de bestseller van Ben MacIntyre, is van de hand van de Oscar-winnende regisseur John Madden (“Shakespeare in Love”) en de producers van “The Kings Speech”.