De film

Opponent (EN)

Iman, zijn vrouw Maryam en hun twee dochters worden gedwongen Teheran te ontvluchten. In een poging de asielaanvraag van zijn familie te verbeteren, hervat Iman zijn worstelcarrière met het oog om te kunnen worstelen voor Zweden.

Tijd: 110 min
Land: Zweden
Taal: Swedish, Farsi
Ondertiteling: English
Cast: Payman Maadi, Marall Nasiri, Björn Elgerd, Ardalan Esmaili, Arvin Kananian
Regisseur: Milad Alami
Releasedatum: 17/10/2023

Omschrijving

Deze voorstellingen zijn Engels ondertiteld

Na een explosieve openingsscène worden Iman (Payman Maadi, bekend van A Separation), zijn vrouw Maryam (Marall Nasiri) en hun twee dochters gedwongen Teheran te ontvluchten. We schakelen over naar het besneeuwde noorden van Zweden, waar Iman en zijn gezin in een hotel voor vluchtelingen verblijven en wachten op een 'ja' of 'nee' op hun immigratiepapieren. In een poging de asielaanvraag van zijn familie te verbeteren, hervat Iman zijn worstelcarrière met het oog om te kunnen worstelen voor Zweden, maar waarom is zijn vrouw Maryam hier niet blij mee?

'Een scherpe, spannende sociale thriller... Maadi geeft opnieuw een meeslepende, gespannen vertolking in deze beloftevolle tweede film van de Zweeds-Iraanse regisseur Milad Alami... Alami handhaaft de spanning aan beide uiteinden van zijn verhaal zonder van zijn protagonist een leeg personage te maken, gespeeld met kokende precisie door een elektriserende Maadi.'—Guy Lodge, Variety