De film

Origin

Beschrijft de literaire en spirituele reis die Isabel Wilkerson maakt terwijl ze onderzoek doet naar The Origins of Our Discontents. Zij ontdekt tijdens haar research verbanden tussen o.a. het nazisme, de Amerikaanse slavernij en het Indiase kastenstelsel.

Tijd: 141 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Aunjanue Ellis-Taylor, Jon Bernthal, Vera Farmiga, Niecy Nash, Nick Offerman, Blair Underwood, Finn Wittrock
Regisseur: Ava DuVernay
Releasedatum: 29/02/2024

Omschrijving

Wanneer Pulitzer Prijs-winnares Isabel Wilkerson gevraagd wordt een nieuw boek te schrijven, twijfelt ze. Haar uitgever vraagt haar in de zaak van Trayvon Martin te duiken. Martin was een jongen die nietsvermoedend wandelend werd omgebracht, omdat hij als zwarte man in een witte wijk geacht werd daar niet te zijn. Isabel raakt na het luisteren van de politie-tapes in deze zaak gefascineerd: hoe kan het dat latino mannen in een witte wijk een zwarte jongen aanvallen? Is racisme wel zo zwart-wit als mensen denken? Het is het startpunt voor wat de research voor haar bestseller Caste: The Origins of Our Discontents zal worden: een boek dat o.a. pijnlijke verbanden legt tussen de slavernij en het nazisme.

Origin beschrijft de literaire en spirituele reis die Isabel Wilkerson maakt terwijl ze onderzoek doet naar haar boek dat gelijk bij publicatie tot een klassieker werd bestempeld. En door Oprah Winfrey “het meest essentiële boek ooit” werd genoemd. Van filmmaker Ava DuVernay (Selma, When They See Us).

Recensies

VPRO Cinema
"Origin is een ambitieuze boekverfilming die hoofd én hart wil beroeren”
CINEMAGAZINE.NL
"Een film met een boodschap. Alleen nog beter dan de boodschap, brengt deze film een gevoel over”

THUIS KIJKEN?

Deze film is ook thuis te bekijken via

Picl