De film

Past Lives

Nora en Hae Sung, twee hechte jeugdvrienden, worden uit elkaar getrokken wanneer Nora's ouders besluiten naar Canada te emigreren. Meer dan twintig jaar later ontmoeten ze elkaar weer en gaan de confrontatie aan met liefde en het lot.

Tijd: 107 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Koreaans, Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: John Magaro, Greta Lee, Teo Yoo
Regisseur: Celine Song
Releasedatum: 05/10/2023

Omschrijving

Nora (Greta Lee) en Hae Sung (Teo Yoo), twee diep verbonden jeugdvrienden, worden uit elkaar gerukt als Nora’s familie vanuit Zuid-Korea naar Canada emigreert. Twaalf jaar later studeert Nora in New York en hervinden de twee elkaar via het internet. Ze fantaseren over een wederzien, maar de afstand doet het contact verwateren. Nog eens twaalf jaar later is Nora inmiddels getrouwd en wordt ze tijdens een allesbepalende week herenigd met haar jeugdliefde, als hij haar opzoekt in New York.

In haar debuutfilm onderzoekt toneelschrijver Celine Song noties van het lot, de liefde, en de dunne scheidslijn tussen het leven dat we leiden en het leven hoe het had kunnen zijn. ‘Past Lives’ werd daarmee de grote verrassing van de filmfestivals van Berlijn en Sundance eerder dit jaar.

Recensies

de Volkskrant
"In haar betoverende debuut ‘Past Lives’ balanceert Celine Song knap tussen lotsbestemming en toeval”
NRC
"‘Past Lives’: een schone, vermeden liefde”
Trouw
"Zelden zo’n tedere en wijze liefdesfilm gezien als ‘Past Lives’”

THUIS KIJKEN?

Deze film is ook thuis te bekijken via

Picl