De film

Perfetti sconosciuti

Een groepje goed bevriende echtparen besluit tijdens een etentje alle telefoontjes en berichtjes te delen die ze binnenkrijgen. Ze blijken meer geheimen voor hun partners en vrienden te hebben dan ze dachten, wat hun onderlinge relatie aan het wankelen brengt.

Tijd: 97 min
Land: Italië
Taal: Italiaans
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Giuseppe Battiston, Anna Foglietta, Marco Giallini
Regisseur: Paolo Genovese
Releasedatum:

Omschrijving

Eva en Rocco, een getrouwd stel van rond de veertig met een puberende dochter, hebben drie bevriende stellen uitgenodigd voor een etentje bij hun thuis. De meesten kennen elkaar al sinds hun jeugd. Alleen Carlotta, de tweede vrouw van Lele, is nog vrij nieuw in het groepje. Tijdens het voorgerecht komt het gesprek op een vrouw die haar man op overspel betrapte toen ze op zijn telefoon compromitterende boodschappen aantrof. Eva stelt jolig voor dat iedereen zijn mobieltje op tafel legt en dat ze alle binnenkomende telefoontjes en berichtjes die avond met elkaar zullen delen. Ze hebben als goede vrienden toch niets voor elkaar te verbergen?

Wat bij de pasta nog een leuk spelletje tussen vrienden lijkt te zijn, ontwikkelt zich tijdens het vleesgerecht en de tiramisu tot een pijnlijk gebeuren. Het wordt duidelijk hoe weinig ze eigenlijk van elkaar weten, of zelfs van hun eigen geliefde.

Met een Italiaanse sterrencast en met ruim 3 miljoen bezoekers was deze dramatische komedie een gigantische Italiaanse bioscoophit. Perfetti sconosciuti (letterlijk volmaakte onbekenden of ‘perfect strangers’) werd in acht categorieën genomineerd voor de belangrijkste Italiaanse filmprijzen, de David di Donatello. Uiteindelijk won de film de prijzen voor Beste Film en Beste Scenario. Ook op het Tribeca festival in New York won de film de prijs voor het beste scenario.

“Vermakelijke verwikkelingen” ★★★★ Trouw

“Verrukkelijke en weergaloos geacteerde edelsoap” ★★★★ de Telegraaf

“Sterk tot de verbeelding sprekende premise” – de Volkskrant