De film

Pinocchio

In deze nieuwe vertelling van het klassieke sprookje keert regisseur Matteo Garrone terug naar de wortels van het originele Pinocchio verhaal.

Tijd: 125 min
Land: Italiƫ
Taal: Nederlands
Ondertiteling:
Cast: Peter Drost (Stem), Christiaan Schreuder (Stem), Jan Nonhof (Stem), Joost Claes (Stem), Nine Meijer (Stem), Finn Poncin (Stem)
Regisseur: Matteo Garrone
Releasedatum:

Omschrijving

Wanneer houtsnijder Geppetto (Oscarwinnaar Roberto Benigni) uit een blok hout een pop maakt gebeurt er iets magisch. De brutale pop begint te praten en kan lopen, rennen en eten zoals elke kleine jongen. Gepetto noemt hem Pinocchio en voedt hem op als zijn eigen zoon. Maar Pinocchio vindt het lastig om braaf te zijn. Hij is snel afgeleid en tuimelt van het ene ongeluk in het andere terwijl hij wordt misleid, gekidnapt en achterna gezeten door bandieten in een wereld vol fantasierijke wezens. Van de buik van een gigantische vis, tot speelgoedland en het veld der wonderen. Zijn trouwe vriendin de fee probeert hem te laten inzien dat zijn grote droom, een echte jongen worden, alleen uit kan komen als Pinocchio zijn gedrag verandert. In deze nieuwe vertelling van het klassieke sprookje keert regisseur Matteo Garrone terug naar de wortels van het originele Pinocchio verhaal. Met deze baanbrekende liveaction verfilming creƫert hij een fantasiewereld van mysterie en verwondering, vol stralende, grappige en ontroerende momenten.