De film

Podium aan jong mode talent

Filmtheater Cinecitta en Stad van Makers bieden een podium aan jong mode talent

Tijd: 45 min
Land:
Taal:
Ondertiteling: Nederlands
Cast:
Regisseur:
Releasedatum: 02/07/2021

Omschrijving

Waar ROC Mode normaal gesproken een prachtige catwalk show heeft in Theaters Tilburg voor de vers afgestudeerde mode studenten, mogen zij dit jaar hun collecties tonen in Cinecitta - de oudste bioscoop van Nederland. De tien vierdejaars studenten van de School voor Mode hebben samen een korte fashion film gecreëerd waarin hun afstudeercollecties zullen shinen.

Piggy Awards
Cinecitta houdt zich naast het vertonen van films, veel bezig met cultuur in Tilburg en omstreken. Op het ROC maken ze bijvoorbeeld ieder jaar een film, waarbij de leerlingen hun films komen showen in Cinecitta tijdens de Piggy Awards.
Paul Vermee, eigenaar Cinecitta: “Waarom ik dat doe? Ik vind het erg leuk en belangrijk. Als je 20 bent, wil je graag een bedrijf neerzetten en als je dan 60 bent krijg je een andere visie. Als wij er straks niet meer zijn, willen we Cinecitta schenken aan de stad. Cultuur draagt bij aan een prettige woonomgeving. Als je alles van cultuur zou weg strepen, dan heb je geen prettig leven. Als kind had ik dat al. Als ik dan rijkdom zag die ik zelf niet had, dan dacht ik als ik later ooit rijk word, dan geef ik het allemaal terug aan de stad. Zo zie ik dat met Cinecitta.”

Nieuwsgierig naar de mode film?
Na de besloten premiere op maandag 5 juli, kan modeliefhebbend Tilburg een bezoekje brengen aan Cinecitta. De fashion film duurt ongeveer 20 minuten en een ticket kost slechts €5,-. Als bezoeker van de film, mag je een stem uitbrengen op jouw favoriete werk. Uiteindelijk zal de ontwerper of ontwerpster met de meeste stemmen een prijs winnen.

Data:
Woensdag 7 juli om 18.15u
Donderdag 8 juli om 18.15u
Zondag 11 juli om 18.15u