De film

Quand Tu Seras Grand

Quand Tu Seras Grand, van regisseursduo Andréa Bescond en Éric Métayer, is een warme komedie waarin twee werelden samenkomen en generaties dichter naar elkaar toe trekken.

Tijd: 100 min
Land: Frankrijk
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Marie Gillain, Vincent Macaigne, Carole Franck, Christian Sinniger, Kristen Billon, Evelyne Istria
Regisseur: Andréa Bescond, Eric Métayer
Releasedatum: 13/07/2023

Omschrijving

Quand Tu Seras Grand, van regisseursduo Andréa Bescond en Éric Métayer, is een warme komedie waarin twee werelden samenkomen en generaties dichter naar elkaar toe trekken. Yannick (Vincent Macaigne) is verzorger in een woonzorgcentrum. Ondanks de werkdruk en de budgettaire beperkingen, blijft hij zich over de ouderen ontfermen met een aanstekelijk humeur en de nodige humor. Maar wanneer hij gedwongen wordt de eetzaal te delen met jonge leerlingen van de school in de buurt en hun begeleidster Aude (Aïssa Maïga), wordt de situatie nog ingewikkelder. Hun komst zet zijn leven en dat van de ouderen helemaal op z'n kop. Toch blijken de kinderen dat leven weer kleur te geven.

Hoofdrolspelers Vincent Macaigne (Eden) en Aïssa Maïga (Les poupées russes) zorgen voor zowel vuurwerk als warmte en humor, maar ook de ouderen en kinderen weten te charmeren.

Recensies

de Volkskrant
"‘Quand tu seras grand’ is een rommelig, maar charmant monument voor de mensen in de zorg”