Music Film Festival

MFF – Ramses Shaffy avond deel 2: Ou Est Mon Prince?

TRAILER

De film

MFF – Ramses Shaffy avond deel 2: Ou Est Mon Prince?

Intiem portret van de Nederlandse zanger Ramses Shaffy, doorgebroken met zijn chansons in de jaren 60 en al bij leven een muzikale legende.

Tijd: 120 min
Land: Nederland
Taal:
Ondertiteling: Nederlands
Cast:
Regisseur: Pieter Fleury
Releasedatum: 07/09/2024

Omschrijving

ticketverkoop de gehele Ramses Shaffy avond
De Ramses Shaffy special is een avondvullend programma waarbij er twee documentaires worden vertoond met interviews en optredens. Het is mogelijk om tickets te kopen voor de losse voorstellingen van 'Wacht maar af' (start 19:00 uur) of voor 'Ramses: Ou Est Mon Prince' (start 21:15 uur) of u koopt een Double Bill ticket voor €20,50 en krijgt daarmee €5,- korting. Daarmee kunt u de gehele avond genieten van alle interviews, de muziek en de films. Mocht u een Double Bill ticket willen kopen dan kan dat via de ticketlink van de film 'Ramses Shaffy Avond deel 1: Wacht Maar Af'.

Ramses: Ou Est Mon Prince?
Intiem portret van de Nederlandse zanger Ramses Shaffy, doorgebroken met zijn chansons in de jaren 60 en al bij leven een muzikale legende. De film betekende een comeback voor Shaffy die toen lange tijd uit de running was geweest. De film won een Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire en was de internationale doorbraak van Pieter Fleury.

Helmut Boeijen gaat na de film in gesprek met regisseur Pieter Fleury over het werken met Shaffy. Een andere gast is de Nederlandse acteur Maarten Heijmans die beroemd werd door zijn vertolking van Ramses Shaffy in de award winning TV-serie ‘Ramses’ (2014). Boeijen spreekt met Heijmans over zijn vertolking van Ramses en hoe hij zich in die rol kon inleven. De acteur is ook muzikant en treedt met zijn band op met eigen vertolkingen van Shaffy-liedjes. Hij zal op het Music Film Festival een live optreden geven.