De film

Reflection

De film speelt tijdens het begin van de burgeroorlog, in 2014, en geeft een indrukwekkend beeld van een familie die tijdens het geweld in de regio zijn menselijkheid en waardigheid probeert te bewaren.

Tijd: 128 min
Land: Oekraïne
Taal: Oekraïens
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Roman Lutskyi
Regisseur: Valentyn Vasyanovych
Release Date: 2021

Omschrijving

Nadat de Oekraïense chirurg Serhiy gevangen is genomen door de Russische strijdkrachten in de conflictzone in Oost-Oekraïne is hij tijdens zijn gevangenschap getuige van verschrikkelijke taferelen van geweld, vernedering en onverschilligheid ten opzichte van mensenlevens. Wanneer hij wordt vrijgelaten keert hij terug naar zijn appartement en zoekt hij opnieuw een doel in het leven door de banden met zijn dochter en ex-vrouw aan te halen. Serhiy ervaart weer hoe het is om een mens te zijn en een vader en leert om zijn dochter te helpen, die hem hard nodig heeft.

De makers van deze film, waaronder regisseur Valentyn Vasyanovych (o.a. ATLANTIS), verblijven in oorlogsgebied en hebben onze steun hard nodig in de verdediging van hun land. Alle omzet van de vertoningen gaat vanzelfsprekend naar Oekraïne.