De film

Rocco & Sjuul

Voor oma Sjuul gaat het leven zijn gangetje totdat ze haar jeugdliefde weer ontmoet, de avontuurlijke en flamboyante Rocco met wie ze vroeger heeft gedanst. Durven Rocco en Sjuul tot ontevredenheid van hun omgeving toch voor elkaar te kiezen?

Tijd: 92 min
Land: Nederland
Taal: Nederlands
Ondertiteling:
Cast: Beppie Melissen, Sabri Saad El-Hamus, Anniek Pheifer, Nazmiye Oral, Jules Croiset, Ingeborg Elzevier, Johanna Hagen
Regisseur: Anna van der Heide
Releasedatum: 16/11/2023

Omschrijving

Een halve eeuw geleden troffen ze elkaar in Haagse dancings. Maar, vrij naar John Lennon, het leven is wat je overkomt terwijl je eigenlijk andere plannen had. Ook Rocco en Sjuul verloren elkaar uit het oog en stichtten ieder eigen gezinnen. Totdat ze elkaar na al die tijd weer tegenkomen en de vonk opnieuw overslaat, zeer tegen de zin van de respectievelijke families. En dan staan de kerstdagen, met de verplichte gezelligheid, ook nog eens voor de deur.

Met Sabri Saad El Hamus en Beppie Melissen als respectievelijk Rocco en Sjuul kan er weinig misgaan met deze romkom, die ook nog eens in de ervaren handen is van regisseur Anna van der Heide (De Liefhebbers). Mi Vida en Casa Coco bewezen het al eerder: het zijn niet alleen jonge strakke Costa-lijven die voor de liefde zijn geschapen.

Recensies

NRC
"Veel van zijn charme is te danken aan de hoofdrolspelers”
VPRO Cinema
"Sympathieke feelgoodfilm”

THUIS KIJKEN?

Deze film is ook thuis te bekijken via

Picl