De film

Seven Winters in Tehran (EN)

In 2007 stak de 19-jarige Rayhaneh Jabbari een man neer die haar probeerde te verkrachten. Hij stierf; zij werd gearresteerd. Met behulp van materiaal gesmokkeld uit Iran schetst regisseur Steffi Niederzoll een diep ontroerend portret.

Tijd: 97 min
Land: Duitsland, Iran
Taal: German, Farsi
Ondertiteling: English
Cast:
Regisseur: Steffi Niederzoll
Releasedatum: 16/10/2023

Omschrijving

Deze voorstellingen zijn Engels ondertiteld

De eerste documentaire ooit vertoond op het 013 Cinecitta International Film Festival won eerder dit jaar de Compass-Perspektive-Award voor de Beste Film in de Perspektive Deutsches Kino-sectie en de Peace Film Prize op het Berlin Film Festival. In 2007 stak de 19-jarige Rayhaneh Jabbari een man neer die haar probeerde te verkrachten. Hij stierf; zij werd gearresteerd. Met behulp van materiaal gesmokkeld uit Iran, de video-oproepen en brieven van Rayhaneh zelf, en interviews, schetst regisseur Steffi Niederzoll een diep ontroerend portret van de strijdlustige Jabbari en de corruptie in de Iraanse samenleving als geheel gedurende de zeven jaar die leidden tot de executie van Jabbari in 2014.

'Niederzoll geeft ons... een diep, waardig en genuanceerd menselijk verhaal van een verdeelde, gewelddadige samenleving... Hoewel haar anti-regime geluid luid en duidelijk is, zendt de film ook een boodschap van empathie en vergeving uit, net zoals Reyhaneh haar familie vroeg om haar moordenaars te vergeven...'—Vladan Petkovic, Cineuropa