De film

Simple comme Sylvain

Simple comme Sylvain is een gewaagde en satirische romcom. Sophia uit een welgestelde familie valt als een blok voor Sylvain uit een arbeidersmilieu. Het is liefde op het eerste gezicht en de vonken spatten ervan af.

Tijd: 110 min
Land: Canada, Frankrijk
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Pierre-Yves Cardinal, Magalie Lépine Blondeau
Regisseur: Monia Chokri
Releasedatum: 25/01/2024

Omschrijving

Sophia is een filosofieprofessor uit een welgestelde familie en al tien jaar getrouwd met de al even belezen Xavier. Ze hebben een goed, maar seksloos huwelijk en zijn inmiddels meer vrienden dan geliefden. Wanneer Sophia de aannemer Sylvain ontmoet om de renovatie van een vervallen chalet te bespreken, is het liefde op het eerste gezicht en spatten de vonken ervan af. Maar Sylvain komt uit een arbeidersfamilie en heeft een totaal andere achtergrond dan Sophia, waardoor zij gaat twijfelen aan haar eigen overtuigingen en ambities.

Simple comme Sylvain is een gewaagde en satirische romcom van Monia Chokri. Het is de derde speelfilm van de in Quebec geboren regisseur en actrice die bekend werd door haar rollen in films van Denys Arcand (La Chute de l'empire américain) en Xavier Dolan ( Les amours imaginaires, Laurence Anyways) en is ook te zien in haar eigen nieuwe film. Simple comme Sylvain ging in première tijdens het filmfestival van Cannes in het programma Un Certain Regard.

Recensies

NRC
"Als een oude Woody Allen, maar met goede seks”
Trouw
"In ‘Simple comme Sylvain’ komt er stoom uit de blokhut”
de Volkskrant
"‘Simple comme Sylvain’ is de ultieme anti-romkom: frustrerend, maar ook ontzettend herkenbaar”

THUIS KIJKEN?

Deze film is ook thuis te bekijken via

Picl