De film

Sister & Sister (EN)

Iedereen kan zich dat ene zomerseizoen herinneren op 14 of 15-jarige leeftijd. Toen, terwijl je vakantie vierde met familie en je een nieuw gevoel van vrijheid voelde, dingen begonnen te veranderen.

Tijd: 80 min
Land: Chili
Taal: Spanish
Ondertiteling: English
Cast: Ariana Chaves Gavilán, Cala Rossel Campos, Gabriela Man, Fernando Bonilla
Regisseur: Kattia G. Zúñiga
Releasedatum: 17/10/2023

Omschrijving

Deze voorstellingen zijn Engels ondertiteld

Iedereen kan zich dat ene zomerseizoen herinneren op 14 of 15-jarige leeftijd. Toen, terwijl je vakantie vierde met familie en je een nieuw gevoel van vrijheid voelde, dingen begonnen te veranderen. Zo is het ook voor Luna (Ariana Chaves Gavilán), 14 jaar oud, die haar 17-jarige zus Marina (Cala Rossel Campos) vergezelt op een reis vanuit hun Costa Ricaanse huis naar Panama-Stad, ogenschijnlijk om hun lang-vervreemde vader te ontmoeten. Maar debuterend regisseur Kattia G. Zúñiga is daar niet echt in geïnteresseerd. In plaats daarvan benadrukt ze de vrijheid om verlangens te verkennen, nieuwe vriendschappen te ontwikkelen en mogelijke geliefden te vinden die de zussen op weg zetten naar emancipatie. De film won de prijs voor Beste Ibero-Amerikaanse Film op het Málaga Spanish Film Festival.

'Charmerend... De zomerse sfeer in de middenklasse van Panama - de wuivende palmbomen, het zwembad, het constante vogelgezang, het zonlicht, de schaduw en wapperende gordijnen in pastelkleurige slaapkamers - worden allemaal effectief weergegeven.'—Jonathan Holland, Screen