De film

Skunk

De rauwe film Skunk van regisseur Koen Mortier geeft op indringende wijze een blik op de invloed van jeugdtrauma’s op jonge levens en de problematiek, maar ook het harde werk in de jeugdpsychiatrie met geringe middelen.

Tijd: 105 min
Land: België
Taal: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Thibaud Dooms, Nathali Broods, Boris van Severen, Dirk Roofthooft, Soufian Farih, Colin van Eckhout, Sarah van Deursen, Sem Cuypers
Regisseur: Koen Mortier
Releasedatum: 06/06/2024

Omschrijving

De verwaarloosde tiener Liam groeit op in een gezin waar drugs en geweld de hoofdrol spelen. Als zijn destructieve thuis wordt ingeruild voor een jeugdinstelling, vindt de jongen troost, maar komt hij ook terecht in een groep jongens die stuk voor stuk hun eigen problematiek hebben. Liam is gevoelig, op zijn hoede en bang om gekwetst te worden, maar dusdanig beschadigd dat hij ook een gevaarlijke kant heeft. Stukje bij beetje lukt het zijn begeleiders om hem open te breken, maar Liams verleden blijft hem achtervolgen.

De film – gebaseerd op het boek van een Vlaamse jeugdwerker en werd in België lovend ontvangen en won al twee prijzen.
De auteur Geert Taghon werkte 25 jaar werkte in de jeugdpsychiatrie. “Alle elementen die in de film aan bod komen, komen uit het leven van 5 jongeren”, aldus de auteur.

Recensies

NRC
"Kijkt het geweld in de muil”
VPRO Cinema
"Ingetogen, realistische stijl”
De Morgen
"Een film die je keihard door elkaar rammelt”