De film

Stop Making Sense

De beste concertfilm aller tijden! Stop Making Sense brengt Talking Heads terug naar het grote scherm. De film uit 1984 is gerestaureerd in 4K ter gelegenheid van het 40ste jubileum van de film.

Tijd: 88 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Talking Heads (Zichzelf), David Byrne (Zichzelf), Tina Weymouth (Zichzelf)
Regisseur: Jonathan Demme
Releasedatum: 11/01/2024

Omschrijving

De beste concertfilm aller tijden! Gerenommeerd filmproducent A24 brengt met STOP MAKING SENSE Talking Heads terug naar het grote scherm. De film uit 1984 is gerestaureerd in 4K om het 40ste jubileumjaar te vieren en is vanaf 11 januari 2024 in de bioscoop te zien. Het energieke en inmiddels legendarische concert, destijds ter promotie van het nieuwe album Speaking in Tongues, werd geregisseerd door Jonathan Demme (The Silence of the Lambs). Het choreografisch strak geregisseerde optreden werd in december 1983 opgenomen in het Pantages Theater in Hollywood en laat de meest memorabele nummers van Talking Heads zien, zoals Burning Down The House, Psycho Killer, Once in a Lifetime, Slippery People en This Must be the Place. De film wordt gezien ais voorbeeld van vroege digitale audio technieken en in 2021 werd Stop Making Sense opgenomen in het United States National Film Registry zijnde \"culturally, historically, or aesthetically significant”. Het absurd grote kostuum van David Byrne als hij Girlfriend Is Better zingt, werd een legendarisch fashion statement en beeldbepalend voor de film.

In Stop Making Sense spelen de bandleden David Byrne, Tina Weymouth, Chris Frantz en Jerry Harrison samen met Bernie Worrell, Alex Weir, Steve Scales, Lynn Mabry en Edna Holt.

Recensies

VPRO Cinema
"Regisseur Demme doet recht aan de act van de band”