De film

Sweet Dreams

Op een afgelegen Indonesisch eiland, tijdens de nadagen van het koloniale tijdperk, valt de Nederlandse suikerfabrikant Jan (Hans Dagelet) plotseling dood neer voor de ogen van zijn vrouw Agathe (Renée Soutendijk).

Tijd: 103 min
Land: Nederland
Taal: Nederlands, Bahasa
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Renée Soutendijk, Florian Myjer, Lisa Zweerman, Hans Dagelet, Hayati Azis, Peter Faber, Rio den Haas, Muhammad Khan
Regisseur: Ena Sendijarevic
Releasedatum: 28/09/2023

Omschrijving

Op een afgelegen Indonesisch eiland, tijdens de nadagen van het koloniale tijdperk, valt de Nederlandse suikerfabrikant Jan (Hans Dagelet) plotseling dood neer voor de ogen van zijn vrouw Agathe (Renée Soutendijk). Hun vervreemde zoon Cornelis (Florian Myjer) en zijn hoogzwangere vrouw Josefien (Lisa Zweerman) arriveren vanuit Nederland om het familiebedrijf over te nemen. Tot ieders ontzetting blijkt Jans concubine Siti (Hayati Aziz) een sleutelrol in zijn testament te vervullen. Te midden van een opstand van de Indonesische arbeiders, begint een kat-en-muis-spel waar niemand heelhuids uit zal komen. Sweet Dreams combineert meedogenloze satire en een uitbundige esthetiek in een verhaal over de ondergang van het Europese kolonialisme.

Recensies

NRC
"Openingsfilm Sweet Dreams van Nederlands Film Festival is koortsdroom van het kolonialisme.”
Trouw
"Met ‘Sweet Dreams’ is er eindelijk een film over de waanzin van het late kolonialisme”
de Volkskrant
"In ‘Sweet Dreams’ brengt Ena Sendijarevic het vernietigende oordeel over koloniaal geweld met humor en nuance”

THUIS KIJKEN?

Deze film is ook thuis te bekijken via

Picl