Q&Amet regisseur Baris Azman en producent Züleyha Azman

Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now

De film

Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now

De documentaire Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now, geregisseerd door Baris Azman, vertelt het bijzondere verhaal van de setfotograaf Chas Gerretsen en geeft een nieuwe kijk op de legendarische set van Francis Ford Coppola’s Vietnam-epos.

Tijd: 32 min
Land: Nederland
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast:
Regisseur: Baris Azman
Release Date: 2023

Omschrijving

De van oorsprong Nederlandse fotograaf Charles ‘Chas’ Gerretsen werd in de jaren 70 plotseling wereldberoemd met zijn toentertijd nog kleine oeuvre. Als avonturier vanaf jonge leeftijd en voorheen oorlogsfotograaf, werd hij door Francis Ford Coppola op grond van zijn oorlogservaringen uitgenodigd als set fotograaf voor de film Apocalypse Now.

De Brabantse regisseur Baris Azman vertelt met Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now het verhaal van fotograaf Gerretsen en toont zijn huiveringwekkende werk op de filmset dat een nieuw perspectief biedt van wat wordt gezien als een van de beste films ooit gemaakt. De documentaire bevat deleted scenes, een diepgaand interview met Gerretsen en meer dan honderd foto’s van onder andere Marlon Brando, Dennis Hopper en Martin Sheen.

Na de filmvertoning zal er een Q&A (nagesprek) zijn met regisseur Baris Azman en producent Züleyha Azman.

Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now en de documentaire Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse zullen beide eenmalig, op donderdag 20 april, worden vertoond. Wanneer u een ticket koopt voor Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse kunt u met dat ticket op dezelfde avond naar Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now.

Programma donderdag 20 april:
19:30-20:00 filmvertoning Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now
20:00-20:45 Q&A (nagesprek) met regisseur Baris Azman en producent Züleyha Azman
20:45-21:00 pauze
21:00-22:30 filmvertoning Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse