De film

Tengo sueños eléctricos

De ouders van Eva (Daniela Marín Navarro) zijn gescheiden. Ze verlangt er naar om bij haar vader Martin (José Pablo Segreda Johanning) te wonen, weg van haar moeder en zusje die ze onuitstaanbaar vindt.

Tijd: 104 min
Land: België, Frankrijk
Taal: Spaans, Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Daniela Marín Navarro, Vivian Rodriguez, José Pablo Segreda Johanning, Reinaldo Amie
Regisseur: Valentina Maurel
Releasedatum: 17/08/2023

Omschrijving

In haar debuutfilm Tengo sueños eléctricos legt regisseur Valentina Maurel met een rauwe gevoeligheid de dunne lijn tussen liefde en haat vast. Voor haar film keert zij terug naar Costa Rica waar ze opgroeide. De ideale setting voor dit broeierige coming-of-age verhaal. De ouders van Eva (Daniela Marín Navarro) zijn gescheiden. Ze verlangt er naar om bij haar vader Martin (José Pablo Segreda Johanning) te wonen, weg van haar moeder en zusje die ze onuitstaanbaar vindt. Maar Martin is net zo stuurloos als zijn puberende tienerdochter. In hun zoektocht naar genegenheid en stabiliteit richten ze hun verwarring en woede op elkaar. Eva ontdekt dat het voor de volwassenen in haar leven ook niet allemaal vanzelf gaat.

Tengo sueños eléctricos is een Belgische productie die met zijn wereldpremiere op het Filmfestival van Locarno maar liefst drie belangrijke prijzen in de wacht sleepte: de prijs voor Beste Regie, Best Actrice én Beste Acteur.

Recensies

VPRO Cinema
"IJzersterk speelfilmdebuut”
de Volkskrant
"‘Tengo sueños eléctricos’ stroomt van tragisch naar luchtig, van licht naar donker en terug”
Trouw
"Mooi, gevoelig en verfrissend”