De film

The Biggest Little Farm: film met voorgesprek

The Biggest Little Farm is een inspirerend verhaal over het verwezenlijken van je dromen en het bewijs dat duurzaam leven mogelijk is. Het is een is een hoopvolle film over hoe de mens in harmonie met de natuur kan leven.

Tijd: 90 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast:
Regisseur: John Chester
Releasedatum: 28/03/2023

Omschrijving

De documentaire volgt twee dromers en hun geliefde hond wanneer ze een keuze maken die hen hun kleine appartement in L.A. doet verlaten. Ze trekken naar het platteland om één van de meest markante boerderijen in zijn soort te bouwen in volledige co-existentie met de natuur. De film volgt ze in de eerste tien jaar waarin ze proberen de utopie te creëren die ze nastreven. Ze planten 10.000 bomen, telen honderden gewassen en houden allerlei soorten dieren.

Voorafgaand aan de film zullen de biologische boeren van bioboerderij ‘t Schop, uit Hilvarenbeek, Jan van den Broek en zijn zoon Bart spreken over hun eigen boerderij, hun werkwijze, u advies geven over wat wijzelf kunnen doen en daarover met u in gesprek gaan. Jan en Bart werken vanuit de overtuiging de wereld beter achter te laten voor de volgende generatie. Ook zij werken, net zoals in de documentaire  The Biggest Little Farm te zien is, met de  visie dat samenwerken met de natuur de juiste manier is om te boeren en dat zo de meest eerlijke en beste producten worden geboden.

Het is mogelijk om vooraf een heerlijk hoofdgerecht te bestellen met biologisch rundvlees van 't Schop.