verwacht

Film en Verdieping: The Biggest Little Farm

TRAILER

De film

Film en Verdieping: The Biggest Little Farm

The Biggest Little Farm is een inspirerend verhaal over het verwezenlijken van je dromen en het bewijs dat duurzaam leven mogelijk is. Het is een is een hoopvolle film over hoe de mens in harmonie met de natuur kan leven.

Tijd: 90 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: John Chester en Molly Chester
Regisseur: John Chester
Release Date: 2018

Omschrijving

The Biggest Little Farm is onderdeel van Film en Verdieping. Film en Verdieping bestaat uit zes avonden waarbij er filmvertoningen zijn van inspirerende films die maatschappelijke thema’s aan de kaak stellen en tot nadenken zetten. Na iedere filmvertoning zal er een spreker zijn die een diepere laag van de film behandelt. Een spreker die kennis van zaken heeft en over de materie uit de film zal spreken, inspirerende verhalen zal vertellen, anekdotes zal delen, kwesties en taboes bespreekbaar zal maken en met u in gesprek gaat over het onderwerp uit de film.

Kaarten zijn per filmvoorstelling te bestellen voor € 11,50 of u kunt voor € 58,50 een passe-partout kopen waarmee u bij iedere voorstelling aanwezig kan zijn. Losse kaarten en passe-partout zijn beiden inclusief koffie of thee.


The Biggest Little Farm
The Biggest Little Farm is een inspirerend verhaal over het verwezenlijken van je dromen en het bewijs dat duurzaam leven mogelijk is.

De documentaire volgt twee dromers en hun geliefde hond wanneer ze een keuze maken die hen hun kleine appartement in L.A. doet verlaten. Ze trekken naar het platteland om één van de meest markante boerderijen in zijn soort te bouwen in volledige co-existentie met de natuur. De film volgt ze in de eerste tien jaar waarin ze proberen de utopie te creëren die ze nastreven. Ze planten 10.000 bomen, telen honderden gewassen en houden allerlei soorten dieren.

Hoofdpersonen John en Molly worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen, maar ontdekken ook dat de kracht van de natuur de remedie kan zijn bij het bestrijden van diverse plagen, waardoor pesticides overbodig zijn.

De documentaire zit vol met adembenemende beelden van flora en fauna, waaronder Emma, het varken, wie je hart zal stelen. The Biggest Little Farm is een hoopvolle film over hoe de mens in harmonie met de natuur kan leven.