De film

The Eternal Daughter

Een bijzonder, mysterieus drama van Joanna Hogg (The Souvenir I & II) Wanneer een middelbare vrouw en haar moeder terugkeren naar hun oude familiehuis, dat nu dienstdoet als hotel, worden ze geconfronteerd met hun verleden.

Tijd: 96 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Tilda Swinton, Joseph Mydell, Carly-Sophia Davies
Regisseur: Joanna Hogg
Releasedatum: 29/06/2023

Omschrijving

The Eternal Daughter is een mysterieus drama met een imponerende dubbelrol van Tilda Swinton, die zowel een filmmaker als haar moeder speelt. Wanneer ze samen in een bijna verlaten hotel verblijven, komen geheimen uit het verleden langzaam bovendrijven. Julie (Tilda Swinton) en haar moeder Rosalind (Tilda Swinton) reizen af naar een oud familiehuis in Wales, dat tegenwoordig gebruikt wordt als hotel. In dit afgelegen landhuis, waar Rosalind haar jeugd heeft doorgebracht, sluimeren oude familiegeheimen die Julie ’s nachts wakkerhouden. Ze hoopt haar moeder beter te leren kennen, maar wordt geconfronteerd met schimmen uit het verleden. Hoe dicht kan je als dochter bij je moeder komen?

The Eternal Daughter is geschreven en geregisseerd door Joanna Hogg die grote indruk maakte met The Souvenir en The Souvenir Part II, beide ook met Tilda Swinton in de hoofdrol. The Eternal Daughter beleefde zijn wereldpremière op het Filmfestival van Venetië.

Recensies

VPRO Cinema
"Fijnbesnaard spookverhaal met minimale suspense”
de Volkskrant
"‘The Eternal Daughter’, vol ironie en psychologisch inzicht, is spookverhaal en intiem drama tegelijk”
NRC
"Vooral een intrigerende afrekening tussen moeder en dochter”