De film

The Grand Budapest Hotel

Het aftellen is begonnen, want op 22 juni gaat de nieuwste film van Wes Anderson, Astroid City, in première. Cinecitta zal, in aanloop daarnaartoe, zes weken lang films vertonen van deze regisseur.

Tijd: 99 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Ralph Fiennes, Tony Revolori, F. Murray Abraham, Saoirse Ronan
Regisseur: Wes Anderson
Releasedatum: 12/05/2023

Omschrijving

Het aftellen is begonnen, want op 22 juni zal de nieuwste film van Wes Anderson Astroid City in première gaan. Cinecitta zal, in aanloop daarnaartoe, zes weken lang films vertonen van de regisseur. Wilt u kennismaken met de wereld van Wes Anderson - waarbij absurdisme, symmetrie, buitenbeentjes en de eeuwige jeugd centraal staan – of heeft u zijn films altijd al een keer op het grote doek willen zien? De komende 6 weken staan Moonrise Kingdom, Isle of Dogs, The Grand Budapest Hotel, The French Dispatch, The Darjeeling Limited en Fantastic Mr. Fox op het programma!

The Grand Budapest Hotel vertelt het verhaal van een legendarische hotelmanager (Ralph Fiennes) van een beroemd Europees hotel. Tussen de oorlogen in raakt hij bevriend met een jonge medewerker (Tony Revolori) die een vertrouweling van hem wordt. Het verhaal draait om de diefstal van een onbetaalbaar schilderij uit de Renaissance, de strijd om een enorm familiefortuin en de omwentelingen die Europa transformeren in de eerste helft van de 20e eeuw.