De film

The Human Voice

In Tilda Swinton vond Almodóvar de ideale vertolker van het personage dat hem al decennia inspireert: een verlaten en ontredderde vrouw.

Tijd: 30 min
Land: Spanje
Taal: Engels, Spaans
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Tilda Swinton
Regisseur: Pedro Almodóvar
Releasedatum: 11/03/2021

Omschrijving

The Human Voice is een korte film van Pedro Almodóvar, gebaseerd op het beroemde toneelstuk ‘La voix humaine’ van Jean Cocteau. In Tilda Swinton vond Almodóvar de ideale vertolker van het personage dat hem al decennia inspireert: een verlaten en ontredderde vrouw. Een vrouw (Tilda Swinton) komt thuis en wacht op de man die haar verlaten heeft. Zijn koffers staan klaar, maar hij komt niet. Ook de hond is rusteloos zonder zijn baasje. Tijdens een telefoongesprek tussen de vrouw en haar ex-geliefde worden we deelgenoot van haar wanhoop, rusteloosheid en sarcasme. Haar wereld stort ineen. Eerst figuurlijk, daarna letterlijk. The Human Voice is de eerste Engelstalige film van Pedro Almodóvar. Zoals altijd met aandacht voor detail, schitterend design en felle kleuren. Tilda Swinton is adembenemend in een decor dat laat zien hoe dicht het leven bij het theater staat. Zo kennen we Almodóvar. De film ging in première op het filmfestival van Venetië.

“Het zijn dertig fenomenale minuten” – Het Parool
“Een samenballing geworden van stijl en emotie, gedragen door de magnifieke Tilda Swinton” – de Filmkrant

Recensies

NRC
"“Maestro Pedro Almodóvar maakt er echt iets bijzonders van.” ”
TROUW
"“Een verrukkelijke, hedendaagse bewerking van Jean Cocteau’s klassieke stuk La Voix Humaine (1928).””
DE VOLKSKRANT
"“Almodóvars persoonlijke smaak straalt af op zijn hoofdpersoon, zodat deze woning echt als haar thuis voelt.””
VPRO CINEMA
"“Swinton heeft elke scène een nieuwe, oogverblindende outfit aan, maar toch voelt haar verdriet vanaf het eerste moment echt.””