Yorgos Lanthimos retrospectief

The Killing of a Sacred Deer

TRAILER

De film

The Killing of a Sacred Deer

Cinecitta viert feest en dat moet natuurlijk groots! Eén van de vele specials is een retrospectief van één van de meest interessante regisseurs van dit moment: Yorgos Lanthimos.

Tijd: 121 min
Land: Groot-Brittannië, Ierland
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Nicole Kidman, Colin Farrell, Barry Keoghan, Raffey Cassidy, Alicia Silverstone
Regisseur: Yorgos Lanthimos
Releasedatum: 14/08/2024

Omschrijving

Cinecitta viert feest en dat moet natuurlijk groots!
In 2014 is Cinecitta na een grondige renovatie en verbouwing die twee jaar duurde, heropend. We gaan dit lustrum in de maand augustus vieren met veel evenementen op het gebied van film, food en beleving. Eén van de vele specials is een retrospectief van misschien wel de meest interessante regisseurs van dit moment: Yorgos Lanthimos.

Vanwege de feestmaand zullen alle tickets voor slechts de helft prijs te koop zijn.

Yorgos Lanthimos retrospectief
In exact hetzelfde jaar dat Cinecitta haar deuren weer opende, werkte de Griekse regisseur Yorgos Lanthimos aan zijn eerste Engels gesproken film The Lobster. Wat niemand toen kon voorstellen was dat de eigenzinnige Lanthimos later zou uitgroeien tot één van de grootste regisseurs van vandaag de dag. Om het oeuvre van de regisseur te vieren, zullen de hele maand augustus maar liefst zes van zijn films bij Cinecitta te zien zijn. Van zijn beginwerk (toen zijn films nog werden omschreven als The Greek Weird Wave Cinema) tot zijn meest nieuwe film Kinds of Kindness (die dit jaar tijdens het Filmfestival van Cannes in première ging).

Killing of a Sacred Deer - woensdag 14 augustus om 19:00 uur en zaterdag 17 augustus om 21:00 uur
Dankzij zijn kenmerkende verontrustende humor en onderhuidse spanning, verraste Lanthimos iedereen met deze verpletterende wraakthriller tijdens de wereldpremière op het filmfestival in Cannes.

Steven (Colin Farrell) is een charismatische en briljante chirurg die een jonge tiener onder zijn vleugels neemt. In het begin mengt deze jongeling zich in het leven van de familie van Steven en ontregelt hij langzaam de dagelijkse gang van zaken. Het wordt echter steeds zorgwekkender en dreigender. Er is maar één afloop mogelijk: een ondenkbare opoffering.

The Killing of a Sacred Deer is de tweede Engelstalige film van de Griekse regisseur Lanthimos en is een curieuze mix van absurdisme, arthouse en horror die geen moment verveelt.