De film

The Last Bus

The Last Bus is een hartverwarmende film over liefde en verlies. Een film die ons eraan herinnert dat we niet alleen zijn – we’re all on this ride together.

Tijd: 86 min
Land: Groot-Brittannië
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Timothy Spall, Phyllis Logan, Brian Pettifer, Ben Ewing, Natalie Mitson
Regisseur: Gillies MacKinnon
Releasedatum: 21/07/2022

Omschrijving

The Last Bus neemt je mee op de reis van de 90-jarige weduwnaar Tom Harper (Timothy Spall) van zijn woonplaats van de laatste vijftig jaar – een afgelegen dorp in het noorden van Schotland – terug naar zijn geboorteplaats – dichtbij het meest zuidelijke punt van Engeland. In een strijd tegen de tijd, zijn leeftijd en het lot, begint Tom onverschrokken aan deze lange reis met zijn gratis buspas met als doel een belofte aan zijn vrouw Mary (Phyllis Logan) na te komen. The Last Bus is een hartverwarmende film over liefde en verlies. Een film die ons eraan herinnert dat we niet alleen zijn – we’re all on this ride together.

Recensies

Indiependent (UK)
"The Last Bus, dat zijn sterfelijke bedoelingen met een definitieve titel aanduidt, is een roadmovie die reist met het tempo en het gewicht van veroudering.”
De Filmkrant
"Weinig acteurs hebben zó’n prachtig doorleefde kop als de Britse veteraan Timothy Spall. Het maakt hem de ideale hoofdrolspeler voor dit melodrama. Een busreis als rouwproces – dat kan niet anders dan helend werken.”