De film

The Last Ride of the Wolves

Pasquale, een oude boef die zijn fortuin verloor aan een gokverslaving, beraamt zijn laatste grote overval.mDit eigenzinnige speelfilmdebuut van Alberto de Michele, op het snijvlak van documentaire en fictie, is geselecteerd voor IFFR's Bright Future.

Tijd: 81 min
Land: Italië, Nederland
Taal: Italiaans, Engels, Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Pasquale De Michele, Alberto De Michele, Angelo Garbin
Regisseur: Alberto De Michele
Releasedatum: 10/02/2022

Omschrijving

Pasquale, een oude boef die zijn fortuin verloor aan een gokverslaving, beraamt zijn laatste grote overval. Hiervoor herenigt hij De Wolven, een bende van Noord-Italiaanse kermisexploitanten die bijbeunen als criminelen. Met de overval op een geldwagen die 12 miljoen euro vervoert, hopen ze zichzelf van een goed pensioen te voorzien en kunnen ze hun clandestiene beroep een laatste eer bewijzen. Pasquale is zich er echter niet van bewust dat dit niet de enige roof is die plaatsvindt. Based on a true crime.

Dit eigenzinnige speelfilmdebuut van Alberto de Michele, op het snijvlak van documentaire en fictie, is geselecteerd voor IFFR's Bright Future. \"In mijn werk infiltreer ik in duistere criminele werelden met de kennis van een insider. Ik ‘steel’ verhalen van ‘andere’ dieven en gebruik ze voor mijn eigen doeleinden. Dit is zonder twijfel de grootste overval van mijn leven tot nu toe”, aldus De Michele.