De film

The Lost Leonardo

Het is een ongelofelijk verhaal dat zich ontvouwt als een spannende detective over de Salvator Mundi, een lang verloren gewaand schilderij dat naar verluidt het werk was van Leonardo da Vinci.

Tijd: 96 min
Land: Denemarken
Taal: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands
Cast:
Regisseur: Andreas Koefoed
Releasedatum: 31/03/2022

Omschrijving

The Lost Leonardo van de Deense filmmaker Andreas Koefoed vertelt het onwaarschijnlijke verhaal achter de Salvator Mundi, een lang verloren gewaand schilderij dat naar verluidt het werk was van Leonardo da Vinci. Vanaf het moment dat het wordt gekocht in een obscuur veilinghuis in New Orleans wordt het lot van de Salvator Mundi bepaald door politiek, hebzucht en macht. Het is een ongelofelijk verhaal dat zich ontwikkelt zich als een spannende detective. Naarmate de prijs stijgt, rijst ook de vraag naar de authenticiteit van het kunstwerk. Is het restaurateur Dianne Modestini bijzonder goed gelukt om de stijl van Da Vinci na te bootsen? Kunstcritici zijn sceptisch maar de belangen zijn groot. In ieder geval wordt het schilderij - nog voordat de geraadpleegde kunstkenners het eens zijn - in 2012 op de Leonardo-tentoonstelling in de National Gallery in Londen als een echte Da Vinci gepresenteerd. Duizelingwekkende bedragen worden geboden en het schilderij wisselt van eigenaar tot niemand meer weet waar het zich bevindt. The Lost Leonardo is een fascinerend verhaal over duurste schilderij ooit verkocht. Een onthullende en spannende film over de wereld van de kunsthandel en de verborgen belangen van machtige kunstinstellingen, politici en de rijksten der aarde.

Recensies

The Guardian
"Het verhaal van de fel omstreden ontdekking en verkoop van een zogenaamd nieuw werk van Leonardo da Vinci zet de kunstmarkt niet in een vleiend licht”